portret leren tekenen

Scroll verder naar beneden voor de tekentutorials!


Hieronder vind je als voorproefje enkele versnelde time-lapse filmpjes van wat ik zoal maak. De tutorials zijn echter realtime:-)

 

 

Over mijn werk:

Eerst een kort promotiefilmpje over mijn werk als portretschilder.

 

Tutorial zwart-wit portret leren maken

Vanaf 22 maart 2020 tijdens de Corona-crisis, besloot ik deze tutorials te maken, waarbij ik jullie mee wil nemen in mijn tekenproces. Volg me op facebook, instagram of youtube om op de hoogte te blijven wanneer de volgende delen online komen:-)

 

Les 1: Meten is weten

Ja, ik weet het; het is supersaai om eerst te meten voor je gaat tekenen. Natuurlijk ga je het liefst meteen aan de slag om heerlijk creatief te schetsen. Dat kan ook, maar mij kost het veel te veel tijd om het gezicht dan kloppende te krijgen. Een eerste uitleg over mijn manier van werken vind je in deze video:

Zet mijn video regelmatig op pauze om alles stap voor stap te kunnen bekijken en probeer het aanbevolen fotoprogramma een beetje uit. Kom je er toch niet uit, laat me dat dan weten. Of bekijk ook onderstaand filmpje met extra uitleg en gesproken handleiding (zet geluid aan).

Uiteraard begint iedereen anders, sommigen werken vanaf een analoge foto, anderen live, anderen beginnen meteen met schetsen. Ik wil dan ook niet DE manier laten zien, maar MIJN manier met jullie delen. Veel liefde, kracht en creativiteit gewenst iedereen!

Les 2: van foto naar schets

Met de afdrukken die je gemaakt hebt in de vorige les gaan we de opzetschets maken voor het portret. Neem de tijd hiervoor. Je opzetschets is als je fundament; zorg dat deze klopt! Veel tekenplezier:-)

 

Les 3: oog uitwerken

Je opzetschets is klaar. Nu kan je beginnen aan het leuke gedeelte; het uitwerken van je schets. En schrik niet:-) Deze keer heb ik een voice-over ingesproken, zodat de tekentutorial makkelijker te volgen is.

 

Les 4: mijn werk-ruimte en manier

Misschien vind je het leuk om een kijkje te nemen in mijn werkruimte? In deze video geef ik je een tour door mijn galerie en werkplek, laat ik je mijn manier van werken zien en werken we het tweede oog samen uit.

 

Les 5: gezicht verder uitwerken

In deze les maken we het gezicht helemaal af en gebruiken we voor het eerst de haarlak om een laag af te sluiten. Laat na het kijken gerust je feedback achter of laat me weten wat je graag nog meer zou willen zien!

 

Les 6: haren tekenen met gum

Ja, je leest het goed; tekenen met gum! Weten hoe ik dat doe? Volg dan deze tutorial:-) Weer wat leuke tips en tricks van mij die voorbijkomen in deze les, kijken dus!

Voor meer tips en tricks: kijk ook eens op mijn facebookpagina fb.me/portrettekeningen.nl of instagram carroline_portretschilderes