tekening overleden dierbare

tekening laten maken

Tekening laten maken

Wanneer een belangrijk persoon in uw leven is weggevallen, kan een mooie tekening of schilderij van die persoon als zeer waardevol worden ervaren. Als eerbetoon, maar ook om hem of haar weer een tastbaar plaatsje te geven binnen uw huis of gezin. Soms in combinatie met nog in leven zijnde naasten; want ook dat is mogelijk. Ik kan een zwart-wit, sepia of kleuren tekening of schilderij maken van losse foto's, waarbij het lijkt alsof er samen geposeerd zou zijn.

modern portret schilderij laten maken Veel mogelijk; zwart-wit, sepia, kleur, op papier of toch op doek?

Materiaalgebruik

Voor mijn zwart-wit en sepia tekeningen maak ik gebruik van kleurechte conté-krijt en potlood op 300 grams zuurvrij aquarelpapier. Hierdoor ontstaan veel diepere tinten dan je met houtskool of grafiet zou kunnen bereiken, bovendien is de duurzaamheid veel hoger, doordat het pigment kleurecht is en dus niet vervaagd. Voor de tekeningen in kleur gebruik ik conté-krijt in combinatie met panpastel op speciaal bruin-grijs papier. Maar ook aquarel en olieverf op doek is mogelijk. Kijk in mijn portfolio voor alle mogelijkheden.

Meteen inlijsten?

Ook inlijsten behoort tot de mogelijkheden. U kunt langskomen om een mooie bijpassende lijst te kiezen in ons lijstenatelier of u kiest uw lijst online uit; bovendien worden ingelijste tekeningen gratis verzonden, kadootje van ons! Zie hier onze lijsten. Natuurlijk adviseren wij u graag bij het maken van uw keuze.

modern portret schilderij laten maken

Werkwijze

Samen bekijken we welke foto's geschikt zijn om van de overleden persoon een mooie tekening of schilderij te kunnen maken. Soms is bijvoorbeeld een combinatie van verschillende foto's nodig. En aan u de keuze: wanneer u het fijn vindt om alles online te regelen, dan kan dat heel eenvoudig via het aanvraagformulier op de contactpagina, maar wanneer u liever persoonlijk contact heeft, dan bent u ook van harte welkom bij mij aan huis. Nadat duidelijk is wat u graag wil en specifieke wensen, levertijd en prijs zijn vastgelegd, gaat het werkelijke tekenen van start. Een aanbetaling van 20% wordt vooraf voldaan, het resterende bedrag wanneer de tekening klaar is.

Klaar en dan...

Zodra de tekening klaar is, ontvangt u een foto van het eindresultaat via mail ter goedkeuring, waarna eventuele aanpassingen nog kunnen plaatsvinden. U kunt dan uiteraard eventueel ook persoonlijk langs komen om het resultaat te bekijken. Restbetaling vindt plaats na uw goedkeuring, waarna de tekening stevig verpakt tussen twee houten platen aangetekend verzonden wordt (verzendkosten worden automatisch berekend in contactformulier), maar ophalen mag natuurlijk ook.

Tekening laten maken? Naar aanvraagformulier

Portfolio tekeningen
Prijzen tekeningen

info pentekeningen | info schilderijen
info tekening op hout | info metalart