tekening laten maken

tekening laten maken

Tekening laten maken

Portrettekenen is dankbaar werk. Of het nu als mooi cadeau of als aandenken bedoeld is; een portret raakt altijd. Een portrettekening zegt meer dan een foto zeggen kan. Heeft u een bepaalde stijl, kleur of gevoel in gedachten? Ik luister daar graag naar om tot een portret te komen, wat perfect bij u en de persoon die getekend gaat worden past. Er is veel mogelijk: tijdloos zwart-wit in potlood of krijt of met een modern kleuraccent, een tekening in warm sepia (oud-bruin) of juist in kleur of wat dacht u van een strakke lijntekening ? En mocht u die keuze moeilijk vinden, dan adviseer ik u natuurlijk graag.

modern portret schilderij laten maken Veel mogelijk; zwart-wit, sepia, kleur of toch een lijntekening?

Materiaalgebruik

Voor mijn zwart-wit en sepia tekeningen maak ik gebruik van kleurechte conté-krijt en potlood op 300 grams zuurvrij aquarelpapier. Hierdoor ontstaan veel diepere tinten dan je met houtskool of grafiet zou kunnen bereiken, bovendien is de duurzaamheid veel hoger, doordat het pigment kleurecht is en dus niet vervaagd. Voor de tekeningen in kleur gebruik ik conté-krijt in combinatie met panpastel op speciaal bruin-grijs papier. Maar ook aquarel op papier is mogelijk. Voor mijn moderne lijntekeningen ontvangt u vooraf een (gewatermerkte) digitale opzet ter goedkeuring. Pas na uw goedkeuring van de opzet wordt de lijntekening dan in watervaste inkt op papier aangebracht. Al mijn tekeningen op papier worden daarna nog afgespoten met een speciale fixeerspray.

Meteen inlijsten?

Ook inlijsten behoort tot de mogelijkheden. U kunt langskomen om een mooie bijpassende lijst te kiezen in ons lijstenatelier of u kiest uw lijst online uit. In één keer helemaal compleet! Zie hier onze lijsten. Natuurlijk adviseren wij u graag bij het maken van uw keuze.

modern portret schilderij laten maken

Werkwijze

Door met foto's te werken, is het niet noodzakelijk langdurig te poseren. U levert een foto aan of laat geschikte foto's door mij (bij mij aan huis) nemen, waardoor het laten maken van een portrettekening heel eenvoudig wordt. En aan u de keuze: wanneer u het fijn vindt om alles online te regelen, dan kan dat heel eenvoudig via het aanvraagformulier op de contactpagina, maar wanneer u liever persoonlijk contact heeft, dan bent u ook van harte welkom bij mij aan huis. Nadat duidelijk is wat u graag wil en specifieke wensen, levertijd en prijs zijn vastgelegd, gaat het werkelijke tekenen van start. Een aanbetaling van 20% wordt vooraf voldaan, het resterende bedrag wanneer de tekening klaar is.

Klaar en dan...

Zodra de tekening klaar is, ontvangt u een foto van het eindresultaat via mail ter goedkeuring, waarna eventuele aanpassingen nog kunnen plaatsvinden. U kunt dan uiteraard eventueel ook persoonlijk langs komen om het resultaat te bekijken. Restbetaling vindt plaats na uw goedkeuring, waarna de tekening stevig verpakt tussen twee houten platen aangetekend verzonden wordt (verzendkosten worden automatisch berekend in contactformulier), maar ophalen mag natuurlijk ook.

Tekening laten maken? Naar aanvraagformulier

Portfolio tekeningen
Prijzen

info pentekeningen | info schilderijen
info tekening op hout | info metaalkunst