schilderij laten maken

Portretschilder Carroline van Dijk schilderij laten maken

Schilderij laten maken

Wanneer u overweegt een portretschilderij te laten maken, staat u voor diverse keuzes; welke stijl spreekt u aan, welk formaat past u het beste, welke kleur lijst is de beste optie? De antwoorden hierop hangen natuurlijk onder andere af van wie er geportretteerd gaat worden, waar het komt te hangen en waar uw persoonlijke voorkeur naar uitgaat. En aangezien ik me niet heb willen toeleggen op 1 stijl, maar me diverse technieken heb eigengemaakt, is die keuze groot. Via mijn website (zie mijn portfolio voor de diverse mogelijkheden) kunt u eenvoudig kiezen voor een stijl die u het meeste aanspreekt, maar daarnaast bent u uiteraard ook van harte welkom bij mij aan huis voor persoonlijk advies.

Diverse Stijlen:

Olieverf

Ik maak voor mijn olieverfschilderijen uitsluitend gebruik van professionele hooggepigmenteerde olieverf van de best mogelijke kwaliteit op 100% linnen doek en bouw mijn schilderijen in meerdere lagen op, zodat een zo diep en levendig mogelijk resultaat ontstaat. Olieverf heeft langere tijd nodig om volledig uit te harden, daarom wordt na voltooing een ademende vernis aangebracht, zodat het uithardingsproces ook na inlijsten en vernissen gewoon door kan gaan.
Voorbeelden Olieverf

modern portret schilderij laten maken

inkt op doek

Mijn inktschilderijen op doek in kleur, zwart-wit of sepia zijn sneller droog dan mijn olieverfschilderijen, omdat zij watergedragen zijn. Hierdoor ontstaat een helder en vlot geschilderd portret. Duurzaamheid en kleurechtheid van mijn inktschilderijenj zijn net zo hoog als bij olie-gedragen verf, alleen de gebruikte techniek is anders. Na voltooing worden mijn inktschilderijen nog afgewerkt met een beschermende vernis zodat deze duurzaamheid gewaarborgd blijft.
Voorbeelden Inkt op doek

Relief op doek

Mijn natuur-reliefschilderijen worden opgezet met een kneedbaar gemaakte mix van natuurlijke materialen, zoals mos, twijgjes en eierdoos-snippers, zodat mijn schilderijen niet alleen natuurlijk ogen, maar het ook echt zijn. Na droging wordt het schilderij verder afgewerkt met olie en acryl-verf en daarna met metaalkleurige highlights geaccentueerd. Met trots kan ik zeggen dat mijn reliefschilderij 'Blauwe Rembrandt' werd geselecteerd voor de 3 maanden durende zomerexpositie in het wereldberoemde Rijksmuseum in Amsterdam.
Voorbeelden Relief op doek

modern portret schilderij laten maken

Inkt op ruw linnen

Mijn gewassen inktportretten worden op prachtig grof geweven 100% linnen aangebracht met gerafelde randen. Eventueel zwevend ingelijst in een luxe baklijst naar keuze. Geweldig om te maken; elke streek, veeg of lijn moet kloppen, gummen is geen optie en het resultaat is stoer en modern. Deze techniek is ook mogelijk op de achterzijde van een oud schilderij (bijvoorbeeld uit erfenis verkregen) dat weinig geldwaarde, maar wel emotionele waarde heeft. Of op een stuk stof uit het kledingstuk van een dierbare. Ook mijn inktportretten zijn bovendien kleurecht en vervagen niet.
Voorbeelden Inkt op ruw linnen

Lijnschilderij

Voor mijn moderne lijntekeningen ontvangt u vooraf een (gewatermerkte) opzet ter goedkeuring. Het resultaat is een modern abstract schilderij bestaande uit 1 doorlopende, ononderbroken lijn. Pas na uw goedkeuring van de opzet wordt het lijnschilderij dan in watervaste inkt op doek aangebracht.
Voorbeelden lijnschilderij

modern portret schilderij laten maken

'SPECIALS'

ALLES IS MOGELIJK! Heeft u een bepaalde stijl, techniek of kunstenaar in gedachten? Ik maak graag wat u voor ogen heeft.
Voorbeelden 'SPECIALS'

Zoals u hierboven al hebt kunnen zien, zijn vele stijlen mogelijk. Ik word vaak gevraagd voor realistisch werk, maar in principe kan alles; van strak abstract tot vrolijk kleurrijk en meer. Heeft u een bepaalde stijl of schilder in gedachten of een foto of schilderij gezien dat u aansprak? Ik ga er graag mee aan de slag! Zie mijn portfolio voor eerder gemaakte schilderijen van mijn hand.

Meteen inlijsten?

Ook inlijsten behoort tot de mogelijkheden. U kunt langskomen om een mooie bijpassende lijst te kiezen in ons lijstenatelier of u kiest uw lijst online uit. In één keer helemaal compleet! Zie hier onze lijsten. Natuurlijk adviseren wij u graag bij het maken van Uw keuze.

Werkwijze

Door met foto's te werken, is het niet noodzakelijk langdurig te poseren. U levert een foto aan of laat geschikte foto's door mij (bij mij aan huis) nemen, waardoor het laten maken van een portret schilderij heel eenvoudig wordt. Nadat duidelijk is wat u graag wil en specifieke wensen, levertijd en prijs zijn vastgelegd, gaat het werkelijke schilderen van start. Een aanbetaling van 20% wordt vooraf voldaan, het resterende bedrag wanneer het schilderij klaar is.

Klaar en dan...

Zodra uw schilderij klaar is, ontvangt u een foto van het eindresultaat via mail ter goedkeuring, waarna eventuele aanpassingen nog kunnen plaatsvinden. U kunt dan uiteraard eventueel ook persoonlijk langs komen om het resultaat te bekijken. Restbetaling vindt plaats na uw goedkeuring, waarna het schilderij stevig verpakt in een kist aangetekend verzonden wordt (verzendkosten worden automatisch berekend in contactformulier), maar ophalen mag natuurlijk ook.

Opbouw-voorbeeld:
portret schilderij

Schilderij laten maken? Naar contactformulier

Portfolio werk op doek
Prijzen

info pentekeningen | info tekeningen
info tekening op hout | info metalart