schilderij laten maken

Portretschilder Carroline van Dijk schilderij laten maken

Schilderij laten maken

Wanneer u overweegt een portretschilderij te laten maken, staat u voor diverse keuzes; welke stijl spreekt u aan, welk formaat past u het beste, welke kleur lijst is de beste optie? De antwoorden hierop hangen natuurlijk onder andere af van wie er geportretteerd gaat worden, waar het komt te hangen en waar uw persoonlijke voorkeur naar uitgaat. Deze website is ontstaan om die keuzes voor u te vergemakkelijken: U kunt eenvoudig voor de stijl kiezen die u het meeste aanspreekt, zie de portfolio voor mijn diverse mogelijkheden, maar daarnaast bent u natuurlijk ook van harte welkom bij mij aan huis voor persoonlijk advies

Materiaalgebruik

Ik maak voor mijn olieverfschilderijen uitsluitend gebruik van professionele hooggepigmenteerde olieverf van de best mogelijke kwaliteit op 100% linnen doek en bouw mijn schilderijen in meerdere lagen op, zodat een zo diep en levendig mogelijk resultaat ontstaat. Olieverf heeft langere tijd nodig om volledig uit te harden, daarom wordt na voltooing een ademende vernis aangebracht, zodat het uithardingsproces ook na inlijsten en vernissen gewoon door kan gaan.

Mijn aquarelschilderijen op doek in kleur, zwart-wit of sepia zijn veel sneller droog, aangezien deze opgezet worden met watergedragen professionele en kleurechte acrylverf. Door een door mijzelf ontwikkelde techniek te gebruiken, is het mogelijk om een aquareleffect te bereiken op doek, waardoor een helder en vlot geschilderd portret ontstaat. Duurzaamheid en kleurechtheid zijn echter net zo hoog als bij olie-gedragen verf, de gebruikte techniek is alleen anders. Na voltooing worden mijn aquarelschilderijen nog afgewerkt met een glanzende vernis zodat duurzaamheid gewaarborgd blijft.
In mijn portfolio kunt U de diverse mogelijkheden eenvoudig vergelijken.

Meteen inlijsten?

Ook inlijsten behoort tot de mogelijkheden. U kunt langskomen om een mooie bijpassende lijst te kiezen in ons lijstenatelier of u kiest uw lijst online uit; bovendien worden ingelijste schilderijen gratis verzonden, kadootje van ons! Zie hier onze lijsten. Natuurlijk adviseren wij u graag bij het maken van Uw keuze.

modern portret schilderij laten maken

Werkwijze

Door met foto's te werken, is het niet noodzakelijk langdurig te poseren. U levert een foto aan of laat geschikte foto's door mij (bij mij aan huis) nemen, waardoor het laten maken van een portret schilderij heel eenvoudig wordt. Nadat duidelijk is wat u graag wil en specifieke wensen, levertijd en prijs zijn vastgelegd, gaat het werkelijke schilderen van start. Een aanbetaling van 20% wordt vooraf voldaan, het resterende bedrag wanneer het schilderij klaar is.

Klaar en dan...

Zodra uw schilderij klaar is, ontvangt u een foto van het eindresultaat via mail ter goedkeuring, waarna eventuele aanpassingen nog kunnen plaatsvinden. U kunt dan uiteraard eventueel ook persoonlijk langs komen om het resultaat te bekijken. Restbetaling vindt plaats na uw goedkeuring, waarna het schilderij stevig verpakt in een kist aangetekend verzonden wordt (verzendkosten worden automatisch berekend in contactformulier), maar ophalen mag natuurlijk ook.

Opbouw-voorbeeld:
portret schilderij

Schilderij laten maken? Naar contactformulier

Portfolio werk op doek
Prijzen werk op doek

info pentekeningen | info tekeningen
info tekening op hout | info metalart