rijksmuseum

#langleverembrandt

(klik op de foto voor meer foto's)

Lang leve rembrandt

Ter ere van het 350ste sterftejaar van Rembrandt organiseerde het Rijksmuseum de unieke zomer-expositie 'Lang Leve Rembrandt. Een jury selecteerde 575 werken uit de ruim 8500 inzendingen uit 95 landen, waaronder mijn blauwe 3D relief natuurschilderij!

 

Mijn inzending: '3D Mona Lisa-Rembrandt, is een blauw reliëfportret van Rembrandt, gebaseerd op een zelfportret van Rembrandt en geïnspireerd door zowel Rembrandt (gebruik van structuur om licht en donker te vangen) als door Leonardo da Vinci (èèn van de inspirators van Rembrandt en een kunstenaar die een intense levendigheid aan zijn portretten (denk aan de Mona Lisa) kon meegeven).

 

Zo trots en vereerd dat mijn werk 3 maanden in het wereldberoemde rijksmuseum mocht hangen!

 

#langleverembrandt

VT wonen en design beurs

Na de 3 maanden durende expositie in het Rijksmuseum werd ik gevraagd of ik mijn blauwe Rembrandt tijdens de VT Wonen en Design beurs ook in de RAI Amsterdam wilde exposeren. Dat wilde ik wel:-) Van 1 t/m 6 oktober was mijn Rembrandt daarom samen met de prachtige werken van enkele andere zeer gewaardeerde kunstenaars te zien in de entreehal van de VT Wonen en Designbeurs 2019.

 

Galerie K26 Oss

Vanaf 21 november-5 januari is het te zien in de prachtig verbouwde galerie K26 in de Kruisstraat 26 te Oss tijdens een gezamelijke expositie met andere plaatselijke kunstenaars. 'Hommage aan Rembrandt' is een expositie gewijd aan modern en klassiek werk (schilderijen en beelden) uit de regio geïnspireerd op Rembrandt, waaronder enkele schilderijen die in het Rijksmuseum hebben mogen hangen. Entree gratis en makkelijk bereikbaar. Net buiten het centrum. Van donderdag t/m zondag van 13.00 u tot 17.00 u.

Dus mocht je een uurtje over hebben, wip dan eens binnen!

Voor meer 3D reliëfwerk zie mijn reliëf natuur-art gallery

Kijktip: twee interviews met mij in het atelier:


Interview 'over mijn vak als portretschilder' 2017


Interview 'Rembrandt-Rijksmuseum expositie' 2019

Ander werk:
Naakttekeningen: naakt.portrettekeningen.nl
Lijstenatelier: www.lijstenmakerthuis.nl