Veelgestelde vragen

 

Hoe vraag ik een naakttekening aan ?
Heel gemakkelijk; U kunt Uw aanvraag met Uw specifieke wensen mailen via het bestelformulier
op de contactpagina of U stelt Uw vraag via info@portrettekeningen.nl of belt met Carroline van Dijk 0412-401002


Hoe verstuur ik de foto's ?
Als antwoord op Uw aanvraag ontvangt U een mail met daarin Uw opdracht, de dag dat de tekening klaar is en de totaalkosten. Mocht U de opdracht willen bevestigen, dan kunt U op dat moment ( samen met Uw reactie ) Uw foto's als bijlage bij de mail meesturen.

 

 

Ik vind het eng om mijn foto's via mail te versturen, kan dat ook anders?
Allereerst garandeer ik 100% discretie: Uw foto's worden vanuit de mailbox meteen extern veilig opgeslagen en uit de mailbox verwijderd. Ze worden voor niets anders gebruikt dan als uitgangspunt voor de naakttekening en worden na gebruik vernietigd.
Mocht U desondanks toch het mailen bezwaarlijk vinden, dan kunt U uiteraard goede heldere afdrukken op foto-papier/cd of usb-stick per post naar mij versturen of persoonlijk langsbrengen.

 

 

Waarom maakt U alleen tekeningen van foto?
Naakt is heel erg persoonlijk. Om het maken van naakttekeningen laagdrempelig te houden, geef ik de voorkeur om vanuit foto's te werken van foto's die U in een ontspannen thuissituatie zelf gemaakt heeft. Juist door die afstand is de drempel laag om een naakttekening te laten maken.


Kunt U de foto's niet maken of kan ik niet voor U poseren, zodat ik de foto's niet via mail of post hoef te verzenden?
Of ik Uw foto's maak of Uzelf, uiteindelijk komen ze toch in mijn bezit en blijft het een kwestie van vertrouwen. In het verleden heb ik inderdaad wel foto's gemaakt als uitgangspunt, maar helaas bleek de reden waarom men door mij gefotografeerd wilde worden vaak sexueel van aard.

 

 

Waaraan moet de foto voldoen?
Allereerst moet U tevreden zijn over de foto. Aanpassingen of combineren van diverse foto's zijn mogelijk. De foto dient uiteraard ook scherp genoeg te zijn.
Verder teken ik alleen naturistisch/ licht erotisch naakt, geen pornografisch naakt. D.w.z. geen erecties of gespreide benen met zicht op de open vagina.

 

 

Wat als ik geen foto's en geen inspiratie heb ?
Inspiritie op internet is er genoeg: zoek naar afbeeldingen met woorden als 'naaktschilderij' of 'naaktfoto' en vind een pose die U aanspreekt. Met de zelfontspanner/timer op Uw camera of met een partner/vriendin kunt U die pose dan eenvoudig kopieren. Tip: licht van èèn zijde is heel mooi en mocht de gezichtsuitdrukking niet bevallen, dan kunt U altijd nog losse foto's van Uw gezicht ( wel vanuit dezelfde hoek/houding/lichtval) toevoegen.


De foto's die ik maak lijken zo amateuristisch, komt dat wel goed?
Ja, de foto's dienen enkel en alleen als uitgangspunt; de achtergrond van bijv Uw eigen bed of muur laat ik weg of vervang ik door mooi gedrapeerde lakens; ook kunnen verschillende foto's met elkaar gecombineerd worden, bijvoorbeeld wanneer U Uw haren op de ene foto mooi vindt vallen, maar de houding op de andere mooier vindt.

 

Zijn deze naakttekeningen wel echt handgemaakt ?
Uiteraard; ik werk met contèkrijt en aquarel op professioneel aquarel of krijtpapier, waardoor
een authentiek en duurzaam kunstwerk ontstaat.

 


Wanneer vindt de betaling plaats ?
Op de dag dat de tekening klaar is, ontvangt U een foto van het eindresultaat en de factuur met betalingsgegevens, na Uw goedkeuring vindt de betaling plaats en wordt de tekening na ontvangst van de betaling per aangetekende post naar U verzonden.


Hoe gaat de verzending ?
Elke tekening wordt na goedkeuring en betaling verpakt tussen twee houten platen en aangetekend verstuurd via onze koerier van Lent Logistics a 7,50. (Ingelijste werken worden in een houten kist verzonden)


Ik kom uit België, kan ik vanhieruit ook een naaktportret laten tekenen ?

Ja, het is uiteraard ook mogelijk om een tekening aan te vragen als U niet uit Nederland komt; op de factuur staan de gegevens die U nodig heeft om te betalen vanuit het buitenland en de tekening wordt verzonden met de internationale aangetekende pakketservice ( Priority ) van onze koerier van Lent Logisticst à 9,95


Ik was benieuwd of zo'n potloodtekening niet na een aantal jaren vervaagd ?

Absoluut niet, ik werk met grafiet en contè-potlood+krijt ( dus niet met houtskool ! ) op 300 grams zuurvrij aquarelpapier ( vergeelt niet ). Conté vervaagt niet en bovendien worden al mijn werken
nog ter bescherming afgewerkt met een fixeerspray.


Ik zou graag een naakttekening willen laten maken, maar als ik nu toch niet helemaal tevreden ben over het eindresultaat ?

Dat kan, U kent Uzelf immers het best ! Daarom stuur ik vooraf altijd een duidelijke foto van het eindresultaat, zodat de tekening altijd nog aangepast kan worden.


Maakt U ook werk op doek ?
Ja, ik maak ook werken op doek in olieverf. Prijs op aanvraag.


Ik heb alleen een originele foto ( niet digitaal ) , hoe gaat dat nu ?

Als U geen scanner hebt om deze in te scannen, kunt U hem gewoon via de post versturen, waarna ik hem inscan en een kopie uitprint. Deze kopie gebruik ik dan om na te tekenen, zodat ik de originele foto onbeschadigd, samen met de tekening, weer kan terugsturen !


 

Naaktportret, naakttekenaar, naaktschilder


Copyright © www.portrettekeningen.nl