wie ben ik

Carroline van Dijk, portretschilder

Carroline van Dijk

Ik ben Carroline van Dijk (1975), zelfstandig portretschilder, geboren en getogen in het mooie Brabant en woon samen met mijn man en twee dochters in Berghem (Gem. Oss).

Inmiddels ben ik meer dan 15 jaar professioneel bezig als portrettekenaar en portretschilder met het maken van werken op papier, doek, hout en metaal en kan ik mij full-time wijden aan mijn mooie vak. Ik ben dan ook supertrots dat mijn werk wereldwijd terug te vinden is; uiteraard in Nederland, maar onder andere ook in Belgiƫ, Zuid-Afrika, Dubai en Libiƫ.
Ik maak persoonlijke kunst in opdracht; alles met een verhaal leg ik graag vast op papier of doek. Dit kan een portret van een dierbare zijn, een geliefd huisdier, maar ook een schilderij van uw bedrijf of favoriete auto of bijvoorbeeld een mooie pentekening van een ouderlijk huis.

Mijn man, Joachim, is daarbij echt mijn onvervangbare rechterhand; als lijstenmaker en portretschilder vullen wij elkaar perfect aan. Hij spant de doeken, snijdt het papier, vernist de schilderijen en lijst alle werken na voltooiing professioneel in (zie inlijsten). Hij is ook de drijvende kracht achter het Metal Art-werk. Ik teken het ontwerp, waarvan hij vervolgens een uniek metaalschilderij creëert. Echt ambachtelijk teamwerk dus, puur en duurzaam.

Misschien dat wij binnenkort ook uw werk mogen maken?

Carroline van Dijk
Zicht 8 Berghem 0412-401002

Leestip: Leuk interview in weekblad Regio Oss januari 2021

 

Kijktip: twee interviews met mij in het atelier:


Interview 'over mijn vak als portretschilder' 2017


Interview 'Rembrandt-Rijksmuseum expositie' 2019

Ander werk:
Naakttekeningen: www.carrolinevandijk.nl/naakt
Lijstenatelier: www.lijstenmakerberghem.nl
Gelimiteerde kunst: www.carrolinevandijk.nl/kunstvoorjou
'Inspired by nature' kunst: www.carrolinevandijk.nl/natuur
Cartoons: www.cvdkarikatuur.nl